Inga Sparboes veg

Arkitektens ord – Inga Sparboes veg

En rolig plass, i hjertet av byen.

Inga Sparboes veg ligger i en grønn oase av byen. Sletten, der Odd Fellow hadde sine utleieboliger, skal gis nytt liv. På premissene til en godt voksen – men samtidig moderne – generasjon.

Flere arkitekter har vært involvert i prosjektet. Sammen med gode kollegaer har Johan Gustavsen i AT Plan & arkitektur jobbet med utformingen av bygget og leilighetene.  

– I tillegg til en karakteristisk bygningsform og gode bokvaliteter, har det her vært viktig at det skal finnes møtesteder både ute og inne som det er naturlig å passere i det daglige, forklarer Gustavsen. 

Åpent

Bygningsformen ble til gjennom en omfattende dialog med planmyndighetene, der det var ønskelig å ta vare på den prominente posisjonen til Steinerskolen. Dette har gitt en lav bygning med terrassering som følger terrengets fall mot sundet. Mot Steinerskolen fremstår bygget lavt, mens det mot sundet har større høyde. Dette gir mange leiligheter et luftig utsyn med lange siktlinjer, samt mange ekstra fine hjørneleiligheter. Bygnings­formen skaper også et helt særegent gårdsrom mot Bjørnøygata som, noe uvanlig for Tromsø, har en tydelig avgrensning på flere sider. 

Nabolag

– Ved å tilby et tydelig avgrenset felles  uterom, som også aktiveres av et innendørs tilbud, tror vi prosjektet vil oppleves som et lite nabolag der man kan hekte seg på ulike aktiviteter når man ønsker det. Samtidig er
vi opptatt av å gi alle leilighetene en trygg  og privat sfære. Dette har vi gjort ved å ha en brystning på samtlige vinduer som er gjen­nom­gående. Også ute på balkongen. Dette gjør at man får mindre innsyn til egen bolig og balkong, samtidig som utsikten ikke forringes. Det er også enkelt å komme seg hjem til egen leilighet etter man har vært ute, eller møtt andre i fellesstuen, forteller Gustavsen.

Nært

Inga Sparboes veg bygges rundt en egen felleshage, som kanskje kan sees som et lite turmål i hverdagen. I tilknytning ligger felles­arealer som det er mulig å nå tørrskodd fra alle leiligheter når uværet herjer som mest.

De som ønsker større utfordringer har kort vei opp til Mellomvegen, som leder videre  til Folkeparken, Telegrafbukta og lysløypa. Det er også kort avstand til flere butikker, kultur og bylivet. 

Vigør
Praktisk

– Prosjektet er kjennetegnet med et bredt utvalg av løsninger, slik at det bør svare på mange ulike behov. Mange av leilighetene  tilbyr ekstra romslige soverom, som ligger adskilt fra oppholdsrom og med kort vei til bad og toalett. Spesielt er kanskje at også enkelte mindre boenheter tilbyr romslige sove­rom og innvendig bod, noe som er
mulig når de fleste leilighetene har god fasade­bredde. Siden vi har en gjennom­gående brystning får mange leiligheter også en større møblerings­frihet i de mindre sove­rommene, eksempelvis for utslagbar gjeste­seng. For tiden jobbes det med å utvikle  praktiske løsninger på kjøkkenet. Målet er at alle, uansett livssituasjon, skal føle seg trygg på å kunne bo her livet ut, avslutter Gustavsen.

Vigør

Flere nyheter fra Vigør Tromsø
Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 16 000 ansatte og en omsetning på 55 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk beliggende kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert på NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab cirka 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 6 milliarder kroner.

Kontakt oss!

Har du spørsmål om bolig i Inga Sparboes veg? Ta kontakt!