Inga Sparboes veg

Vi er ferdige med enebolig!

Flere eldre vil bo i leilighet

Reidun Fyhn og Geir Pedersen er for første gang inne i leiligheten de skal flytte til i januar 2024. Øynene lyser av glede når de kommer inn i den moderne og praktiske leiligheten i Inga Sparboes veg. 

– Her skal vi nyte dagene som kommer. Vi gleder oss til å flytte ut av eneboligen ved Prestvannet som har vært vårt hjem i 40 år, forteller Reidun. 

Fra takterrassen får de en fantastisk utsikt over Tromsøsundet og fjellene på fastlandet og Malangen. 

Interessert i sentrumsnære leiligheter som er innflyttingsklare i januar 2024? Klikk på knappen under.

Reidun og Geir nyter utsikten fra sin nye leielighet i Inga Sparboes veg
En enklere hverdag

I likhet med mange andre i samme fase av livet, ønsker Reidun og Geir noe enklere å bo i. Tiden med vedlikehold av hus, snømåking og renhold av rom man ikke lenger bruker er snart historie. 

– En ting er tiden det tar å vedlikeholde et hus, en annen ting er kostnadene. Vi kan ikke gjøre alt selv lenger, og er avhengig av å leie inn andre for å gjøre jobben. Og det blir svært kostbart til slutt. Nå er vi lei av denne måten å bo på. Det er på tide å komme seg videre, sier Geir. 

Flytter til aldersvennlige boliger

Statistisk sentralbyrå (SSB) har analysert flyttemønsteret i Norge, og i en studie fra 2019 viser tallene at antall flyttinger i aldersgruppen 60 til 74 år har økt med 67 prosent fra 2008. 

Flyttemønstrene viser at mange flytter fra eneboliger til mer lettstelte og tilgjengelige leiligheter. I en artikkel fra OsloMet uttaler NOVA-forsker Hans Christian Sandlie at dette kan forklares ved at dagens eldre har en annen boligkarriere enn tidligere generasjoner, og det å bytte bolig flere ganger gjennom livsløpet har blitt mer vanlig. 

Kilde: https://www.oslomet.no/forskning/forskningsnyheter/okt-flytting-blant-eldre

83 leiligheter solgt

Aldersvennlige boliger er populære i tromsø-markedet. Mange leiligheter er solgt, men det er fortsatt 2-, 3- og 4-roms leiligheter igjen. Og nå trenger man ikke å vente lenge på ferdigstilling. De første leilighetene er klare for innflytting i januar neste år. Du kan melde din interesse her, eller ta kontakt med eiendomsmegler Åse Hansen på telefon 45 86 95 80 eller e-post [email protected]

Gratis flytting og utvask

Det å tømme og vaske ut en gammel bolig kan være strevsomt. Derfor spanderer Peab på utvask og flytting for nye kjøpere av leiligheter i Inga Sparboes veg fram til jul. Les mer her!

– I dette boligkonseptet har vi tilrettelagt for at man kan få den hjelpen man trenger, og ikke minst bo sammen med andre i samme fase av livet. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne hjelpe de i selve flyttefasen også, sier Katrine Sørensen, boligkonsulent i Peab Eiendomsutvikling Nord AS.

To fornøyde kjøpere sammen med boligkonsulent i Peab Eiendomsutvikling Nord, Katrine Sørensen

Vigør

Flere nyheter fra Vigør Tromsø

Kontakt oss!

Har du spørsmål om bolig i Inga Sparboes veg? Ta kontakt!

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 16 000 ansatte og en omsetning på 55 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk beliggende kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert på NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab cirka 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 6 milliarder kroner.