Inga Sparboes veg

Gleder seg til å flytte inn

Reidun Fyhn og Geir Pedersen er en av mange som allerede har kjøpt seg ny leilighet i Inga Sparboes veg.

Nå ser de frem til å nyte dager uten bekymringer om vedlikehold og snømåking.  

Øverst på Tromsøya, like ved Prestvannet, har familien Fyhn Pedersen bodd siden midten av 80-tallet. Mange minner er skapt med koselige turer rundt Prestvannet og i skogen. Eller fra  verandaen med kaffekoppen i hånda mens kveldssolen stryker over fjellene på Kvaløya. Deres egen datter har selv blitt bestemor, og to generasjoner har blitt til fire. Det er en tid for alt, og nå er tiden moden for å forlate eneboligen, som har vært i familiens eie i snart 40 år. 

Ønsker å bo mer lettvint

Vinteren ligger kald ute, men det er varmt inne. Vedovnen jobber med et par nye vedkubber, og ekteparet betrakter pipa, som i likhet med tak, lister og gulv er reparert eller byttet ut med nytt.

– Det skal bli godt å flytte inn i en ny og moderne leilighet som ikke trenger samme vedlikehold.
Nå har vi brukt et par år på å finne et nytt boligprosjekt som vi føler at passer for neste fase av
livet. Da vi så at Peab skulle bygge et seniorvennlig konsept i Inga Sparboes veg, var vi raskt ute med å melde vår interesse, forteller Geir.

Fikk førstevalget

Huset til Reidun og Geir har riktignok utsikt mot Prestvannet, men begge to har lenge drømt om en bolig med utsikt mot Tromsøsundet. Kanskje spesielt Geir, som er gammel sjømann.

– Vi var tidlig ute med å melde vår interesse, og fikk heldigvis tak i akkurat den leiligheten vi hadde mest lyst på, sier Reidun.

Med takterrase vendt mot sør-øst blir utsikten mot fastlandet, sundet og Malangen et vakkert skue i årene som kommer. Alt blir på ett plan, slik at de slipper å bekymre seg over trapper og tunge løft.

Kjentfolk

Andelen eldre øker i Norge, og det er et mål at flere skal kunne bo lenger i egen bolig. Samtidig er det mange som kjenner på en følelse av ensomhet i denne fasen av livet.

I Inga Sparboes veg skal man ikke trenge å gå langt for å finne godt selskap. Det nye seniorkonseptet inneholder flere arenaer for sosial omgang. Med blant annet café, hobbyrom og sansehage blir det tilrettelagt for at både enslige og par skal kunne hygge seg i godt selskap med hverandre. I tillegg kommer verten til å tilrettelegge for spennende arrangement og utflukter.

Ekteparet gleder seg til å bli kjent med sine nye naboer.

– Vi gleder oss til å flytte inn i vårt nye hjem, men vi ser også frem til å kunne møte andre på vår egen alder uten å måtte planlegge besøk i lang tid. Nå kan vi ta på oss tøflene og spasere rett ned til fellesområdene for en hyggelig prat og en kopp kaffe. Jeg har også en søster som har kjøpt leilighet der, forteller Reidun.

Beliggenhet til byen og naturen

Leilighetene i Inga Sparboes veg bygges rundt en sansehage, som for mange er et turmål i seg selv. For andre, som kan – og har behov for andre adspredelser – er nærhet til by, skog og fjære noe som lokker. Via Mellomvegen og Tromsø Museum er det enkel tilgang til et innbydende turterreng på små og store stier i skogen.

– Det er klart at vi har vært bortskjemte med å bo nært det meste her på toppen av øya, men vi kan vel med hånda på hjertet si at vi kommer enda nærmere det som betyr mest for oss når flytter inn i den nye leligheten, avslutter Geir.

Vigør

Tromsø

Heime skaper gode nabolag

Registrer interesse i dag Unikt trivselskonsept i Tromsø I samarbeid med selskapet Heime skaper vi et unikt trivselskonsept for boligkjøpere i Tromsø. Med hjelp av

Les mer »
Flere nyheter fra Vigør Tromsø
Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 16 000 ansatte og en omsetning på 55 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk beliggende kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert på NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab cirka 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 6 milliarder kroner.

Kontakt oss!

Har du spørsmål om bolig i Inga Sparboes veg? Ta kontakt!